17.11.2022 13:27:48Yhteiskäyttöauto vs auton vuokraus

PlanBil

17.11.2022 13:27:48Yhteiskäyttöauto vs auton vuokraus

Kun nykypäivänä mietitään autolla liikkumista, tarjolla on monia vaihtoehtoja. Niille, jotka haluavat oman auton vapautta ja joustavuutta, on oma omistusauto. Niille, jotka eivät haluaa oman auton vastuuta, ylläpitovaivaa ja kuluja, on auton jakaminen eli yhteisauto. Kumpi näistä on juuri sinulle parempi vaihtoehto?

Autonvuokraus tarjoaa oman auton käyttömukavuuden sen ajan mitä tarvitset autoa. Voit käyttää autoa, jos haluat retkelle, ruokakauppaan tai minne tahansa muualle. Jos vierailet turistina kaupungissa lyhyen aikaa, autonvuokraus voi olla sinulle loistava vaihtoehto.

Yhteiskäyttöauto on täydellinen niille, jotka eivät välitä jakaa kyytiä muiden kanssa. Se on usein halvempaa kuin auton vuokraaminen, eikä sinun tarvitse huolehtia pysäköinnistä tai tankkaamisesta.

Ajoneuvon varaaminen ei ole koskaan ollut tämän helpompaa. Autot ovat saatavilla yhdellä napin painalluksella kannettavalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.


Mitä on autojen yhteiskäyttö?

Autojen yhteiskäyttö on uusi tapa käyttää autoja. Se on vaihtoehto auton omistamiselle, jossa ihmiset voivat jakaa ajoneuvoja oman tarpeen mukaan. On olemassa monia erilaisia yhteiskäyttöauto -yrityksiä, mutta ne yleisperiaatteeltaan toimivat hyvin samalla tavalla.

Autonjakopalvelua eli yhteiskäyttöautoa käyttääksesi sinun tulee ensin rekisteröityä yrityksen järjestelmään. Kuten Planbilin -mobiilisovelluksen käyttäjäksi. Tämä edellyttää yleensä rekisteröitymistä verkossa. Kun olet rekisteröitynyt käyttäjäksi, voit varata autoja tiettyihin aikoihin ja tietyistä paikoista.

Lue lisää Planbilin artikkelista ”Kaikki mitä sinun pitää tietää yhteiskäyttöautoista”

Miten auton yhteiskäyttö toimii?

Planbil yhteiskäyttöauton voi vuokrata itselleen käyttöön jopa alle tunniksi. Varauksen sekä auton käyttöönoton ja palautuksen voi tehdä mihin tahansa vuorokauden aikaan. Auton ovet aukeavat puhelimella eli avaimia ei tarvita.

Planbil -yhteiskäyttöautopalvelussa ei ole kuukausihintaa eikä autoissa kilometrirajoituksia. Autot vuokrataan ja palautetaan täyteen tankattuina (sähköautot huolehditaan lataukseen käytön jälkeen). Jokaiselle autolle on Planbil palvelussa merkitty pysäköintipaikka tai - alue, josta se ajon alkaessa noudetaan ja johon se varauksen päättyessä palautetaan.

Rekisteröidy ilmaiseksi yhteiskäyttöautopalveluun

Rekisteröidy ilmaiseksi palveluumme osoiteessa app.planbil.com ja lisää ajokorttikuvasi. Hetken kuluttua saat puhelimeesi viestin ajo-oikeutesi hyväksynnästä ja pääset vuokraamaan auton.

Ota yhteisauto haltuun puhelimellasi!

Rekisteröitymisen jälkeen voit etsiä itsellesi sopivan auton ja varata sen käyttöösi puolesta tunnista useampaan päivään, tarpeesi mukaan. Varauskalenteristamme näet autojen saatavuuden reaaliajassa. Varausvahvistus kilahtaa pian varauksen jälkeen sähköpostiisi.

Yhteisauton ovien avaaminen ja lukitus puhelimella

Auton ovet voit avata ja sulkea puhelimellasi. “Avaa” ja “Sulje” painikkeet löytyvät app.planbil.com-sivuston etusivulta ja aktivoituvat varauksesi alkaessa.

Varauksen päättäminen

Päätä varaus helposti puhelimellasi. Paina ensin “Lopeta varaus” ja sen jälkeen vielä vapauta auto seuraavalle käyttäjälle painamalla “Vapauta auto”.

Mitä eroa on autonvuokrauksen ja yhteiskäyttöauton välillä?

Autonvuokrauksen ja auton jakamisen välillä on muutamia keskeisiä eroja. Autonvuokraus tarkoittaa yleensä sitä, että vuokraat auton lyhyeksi ajaksi, usein päiväksi tai viikoksi. Yleensä sinun on palautettava auto samaan vuokrauspaikkaan kun olet valmis. Autonvuokraus hoidetaan yleensä aina kasvotusten hakemalla auto autonvuokrauspisteeltä.

Yhteiskäyttöauton vuokraaminen toimii hieman erillä tavalla. Se on yleensä tuntipohjainen palvelu, jossa voit noutaa ja jättää auton eri paikkaan. Auton yhteiskäytössä sinun ei myöskään tarvitse huolehtia tankkauksesta tai huollosta, sillä kaikki ylimääräinen sisältyy palveluun. Yhteiskäyttöautoilussa hoidat kaiken asioinnin mobiilisovelluksen kautta, jolla siis avaat ja suljet auton.

Miten vakuutus vaikuttaa auton yhteiskäyttöön vs. vuokraamiseen?

On aina parasta tarkistaa vakuutukset tarkkaan ennen kuin varaat yhteiskäyttöauton tai vuokra-auton.

Useimmat auton yhteisautopalvelut tarjoavat kaupallisia autovakuutuksia palvelun käyttäjälle.

Planbilin kaikki yhteiskäyttöautot ovat vakuutettuja Planbilin toimesta. Planbilin vakuutuksissa on 1000 € omavastuu vahinkotilanteissa.

Miten vahinkotilanteessa vakuutukset yhteiskäyttöautossa toimii verrattuna vuokra-autoon?

Onnettomuuden sattuessa vastuuvakuutus kattaa muille tiellä liikkuville ajoneuvoille mahdollisesti aiheutuvat omaisuusvahingot ja vahingot.

Onko auton jakaminen tai autonvuokraus turvallisempaa?

Yhteisautosta on tullut suosittu vaihtoehto auton vähäiselle käytölle, ja sillä on etunsa. Vaikka toimialana se on vielä suhteellisen uusi, se kuitenkin kasvaa hyvää vauhtia.

Kuluttajien ja tienkäyttäjien turvallisuuden takaamiseksi toimeksiannot, lait ja määräykset ovat olleet voimassa vuosikymmeniä. Standardoituna palveluna, jota suojaavat maanlaajuiset lait ja American Car Rental Association, autonvuokraus voi tarjota sinulle turvallisemman ja luotettavamman tavan matkustaa autolla Yhdysvalloissa.

Onko yhteisauton vuokraaminen normaali auton vuokrausta edullisempaa?

Yhteiskäyttöautoyritykset saattavat markkinoida itseään edullisempina verrattuna vuokrattavaan autoon ja se pitää hyvin pitkälle paikkansa.

Yhteisauton vuokraaminen on yleensä todella paljon edullisempi vaihtoehto, kun auto halutaan vuokrata tunneiksi eikä päiviksi.

Yhteiskäyttöauton vuokraaminen koko päiväksi on lähes saman hintaista kuin auton vuokraaminen autovuokraamolta. Koko päivän vuokraamisen kustannuksissa on eri yrityksissä isoja eroja.

Lähteet

https://www.hertz.com/blog/resources/car-rental-vs-car-sharing/