Q&A Auton vuokraus

PlanBil

Ajo-oikeuden tulee olla voimassa ja lisäksi edellytämme puhdasta luottotietorekisteriä.

Yhteiskäyttöautolle on lukuisia hyvin soveltuvia käyttökohteita, kuten isompien ostosten tekeminen, pienet muutot, harrastuksiin kulkeminen, kyläily jne. Emme toivo, että yhteiskäyttöautolla korvataan: kokonaan joukkoliikenne, lyhyet kävelyetäisyyden matkat, pyörämatkat tai matkat, jotka voisi taittaa autoilua kestävämmin.

Et voi. Auto palautetaan ajon päättyessä sinne, mistä se on matkan alkaessa noudettu.

Varaaminen tehdään rekisteröitymällä (ilmaiseksi) osoitteessa share.planbil.com. Kun varaus on voimassa, saat auton ovet auki sovelluksen etusivulta varauksesi alalaidasta, josta löydät lukituspainikkeet “Avaa ovet” ja “Sulje ovet”.

Rekisteröityminen on täysin ilmaista, eikä kuukausittaisia maksuja ole.

Lisää kuvat ajokortista. Tarvitsemme kuvat ajokortin edestä ja takaa sekä “kaverikuvan” sinusta ja ajokortistasi.
Planbil tarkistaa ajo-oikeuden ja luottotietosi
Ajo-oikeus hyväksytään
Ensimmäisen vuokrauksen yhteydessä syötä maksukortin tiedot

Ajo-oikeuksia tarkistetaan arkisin klo 9-17 välisenä aikana. Keskimäärin käsittelyaika on alle 30 min.

Jos asiasi on kiireellinen, olethan yhteydessä meihin chatin kautta.

Hupsista! Tuliko suunnitelmiin muutos? Ei hätää, palvelussamme voit peruuttaa varauksesi ilmaiseksi kunhan teet sen vähintään 24 tuntia ennen varauksesi alkua. Mikäli varaus perutaan myöhemmin, kuitenkin ennen varauksen alkua, veloitetaan varauksen kokonaissummasta 50%. Jo alkaneesta varauksesta peritään varauksen mukainen summa.

Ovet saat avattua ja suljettua menemällä share.planbil.com sivustolle. Etusivulta löydät käynnissä olevan varauksen. Painikkeista “Avaa” ja “Sulje” pystyt hallitsemaan ovien lukitusta. Osa autoista toimii täysin avaimettomasti. Mikäli avainta tarvitaan, löytyy se auton hansikaslokerosta.

Creditin hyödyntäminen ei vaadi sinulta toimenpiteitä, vaan saat creditin mukaisen alennuksen ensisijaisesti seuraavasta ajostasi. Jos veloitettava summa ylittää creditin määrän, veloitetaan se maksukortilta.

Varauksesi aktivoituessa voit tarkistaa auton sijainnin share.planbil.com sivulta. Varauskortissa on sijaintipainike, josta avautuu karttakuva sijainnista.

Pidennäthän varaustasi heti kun huomaat olevasi myöhässä. Jos auto ei ole enää varattavissa, ole pikaisesti meihin yhteydessä.

Planbil autoissa on kaskovakuutus ja ne vakuutettu myös vuokauskäyttöä varten. Omavastuuosuus on 1 000€ per vahinko.

Voit jatkaa varaustasi tekemällä toisen varauksen edellisen perään. Uusi varaus jatkuu automaattisesti edellisen perään eikä vaadi sinulta toimenpiteitä.

Auto palautetaan aina tankattuna varauksen päätteeksi. Jos tankki on vajaa varauksesi alkaessa, olethan yhteydessä meihin.

Jotta meidän kaikkien on mukava olla seuraavia käyttäjiä, huolehditaan siitä, että auto jää perus siistiksi kun palautamme sen. Korjaathan roskat ja huolehdi mukaasi omat tavarasi.

Unohtuneen tavaran saat mahdollisimman nopeasti takaisin varaamalla auton itsellesi esimerkiksi puoleksi tunniksi. Jos saamme ilmoituksen autoon jääneestä tavarasta, ilmoitamme siitä aina edelliselle käyttäjälle.